Élménybeszámolók

„A hermanos nyári táborokról legendák keringenek mindenütt: szájról-szájra terjed sok túlzóan romantikus vagy kiábrándítóan realista történet, de mi is az igazság? Ki más tudna hitelesebb képet adni róluk, mint azok a diákok, akik közül többen már nem első alkalommal vesznek részt az ügyességet és személyiség határait feszegető próbatételeken? Lássuk, miért is maradjon 4 szabad napod a Balacin Boot Campre augusztus végén! :)”

Bubnó Zsombor 7/2

„…nyári gyerekek a Balaton parton…”

Az eddigi iskolás éveim alatt augusztus utolsó napjai nem tartoztak a kedvenceim közé, az újabb iskola kezdetét juttatták eszembe. Mióta hermanos diák lettem ez megváltozott. Történetem 1 évvel ezelőtt augusztus végén kezdődött, amikor először táborozhattam Balatonmáriafürdőn a Balacinon. A rövid 3 nap örök emlékeket hagy bennem minden évben és jövőre végre a nagy Balacin részese lehetek.
Az első tanévben összekovácsolódik egy osztály, de mégsem ismersz meg mindenkit a 10 perces szünetekben és akiről azt hiszed, hogy mindent tudsz róla, arról is kiderül egy együtt töltött tábor alatt, hogy még jobb fej, mint gondolnád. Nyolc fiú összezárva egy szobában ez már maga jól hangzik és ez még fokozható. Igaz, hogy van kötelező takarodó, de valljuk be, kinek van kedve este 10-kor ágyba feküdni?! Azért vannak a szabályok, hogy picit átírjuk. Tudtad, hogy a mentolos Halls cukor és a fekete tea ébren tart akár másnap reggelig? Persze, nem túl jó érzés reggel 7-kor a JBL hangszóróból szóló zenére ébredni, de elvileg nyaralni jöttünk és ha az este jól sikerült, ’mért’ ne lenne jó a nappal? Otthon mindig kifogást keresek, hogy miért néz ki a szobám úgy mintha bomba robbant volna, itt viszont mind a nyolcan eszeveszetten takarítunk, pakolunk, söprünk és felmosunk a 10 pontért. A színek versenye arra jó, hogy ne csak a hét szobatársad ismerd meg, hanem a tőled kisebbeket, nagyobbakat és a lányokat! A 3 nap alatt a te színed csapatát igyekszel erősíteni. Én, aki azt hittem táncolni soha senki előtt nem fogok, lelkesen készülök a JUST DANCE megmérettetésre és még a tábor után is, ha meghallom a csapatunk zenéjét táncolni kezdek. A Méta játékot még hírből sem ismertem, 2 éve pedig lelkesen játszom a magyar baseballt. A Balaton pedig egy karnyújtás! A tábor végén ott a part és ha már itt vagyunk, bármilyen is az idő, nem mehetünk úgy haza, hogy nem fürödtünk benne. A menza is elfogadható, de a bőrönd tartalma ilyenkor nem a ruha, hanem a túlélőnasi-csomag és ha összedobjuk, amink van, éhen nem halunk. Talán az egyetlen negatívum a különálló WC és zuhanyzó épülete, de adrenalinfokozó éjszaka kimenni a mosdóba.
Vár még rám néhány remek Balacin és (magyar) tengernyi élmény! A 4 éves húgom már most arra gyúr, hogy ő is részese lehessen a táborunknak!

Írta: Bubnó Zsombor 7/2.


Durányik Bíborka 7/2

Jaaaa, hogy a Balacin?

5.-es voltam, közeledett az év vége, a családom otthon a nyaramat tervezte: táborok, nyaralás, családlátogatás, stb. Egyik nap az osztályfőnököm jelentkezési lapokat osztott ki, ekkor tudtam meg, hogy a Herman minden évben tábort szervez az 5-6. osztályosoknak Balacin néven és aki akar, eljöhet. Az újdonsült barátokkal, osztálytársakkal tanakodtunk, menjünk-e. Végül is jelentkeztem. Gondoltam:
-Na persze, elmegyek, lesznek kötelező programok, játékok, egy kis úszás a Balatonba, ”kedves” tanárok, blablabla… Nem baj, úgyis csak 4 nap, annyit meg kibírok. Anyuék is örülnek, hogy nem csak a telefonomat nyomom otthon. Eljött a ”nagy” nap. A táborhely szuper volt. A házak komfortosak voltak. Rengeteg mindennel el lehetett magadat foglalni pl.: volt foci pálya, röplabda pálya, pingpongasztal. Esténként nagyokat beszélgettünk, és sokat Just Dance-eltünk, énekeltünk. Napközben labdajátékok, kvízek, sportvetélkedők, sorversenyek, pingpong partik, valamint táncpróbák zajlottak. Mindezeken kívül volt időnk fagyizni, fürödni a Balatonban és persze, pihenni is. Sajnos, ez a 4 nap nem volt elég arra, hogy mindent kipróbáljak, de így is igyekeztem a lehető legjobban érezni magam. Egyébként így utólag végig gondolva nem is volt olyan rossz ez a tábor, sőt: nagyon is jól éreztem magam.
Írta: Durányik Bíborka 7/2


Mayer Lilla 7/2

Élménybeszámoló a Boot Campről

Ebben a rövidke szövegben a balatonmáriafürdői gyermektáborban eltöltött napjaim élményeiről fogok mesélni.
Iskolánk három éve rendszeresen megrendezi a 5-6. évfolyamosok részére a Balacin Boot Camp nevű tábort, tele vidámsággal, mókával és sok nevetéssel. Ez idén sem volt másképp.
2021. augusztus 25-én, reggel 7 órakor, egy igen keserves ébredés után, de mégis frissen indultunk el a Balaton felé. A sok nevetéssel fűszerezett hat órás utat követően fáradtan ugyan, de törve nem szálltunk le a buszról. Egy rövid eligazítás után elfoglaltuk a szobákat, majd elindultunk felfedezni a tábort. Körbejártuk a tábor minden zeg-zugát, majd következett az első tábori gyűlés. Itt véletlenszerűen lettünk csapatokba osztva. Az egy csapatba tartozó embereket egy-egy ugyanolyan színű karszalag jelölte. A tábori pólók kiosztását követte a szabad foglalkozás, ami szintén nagyon frissítően telt. Akinek volt elég bátorsága bemerészkedni az (augusztus végén már igencsak hideg) Balatonba, arra várt még egy vidám pancsolás, majd ezt követte a vacsora. Miután a társaság mindent, amit lehetett bekebelezett, kezdődhetett az első csapatos program, az Activity, amely szintén nagyon vicces volt. Miután ezt befejeztük, bele is vágtunk az esti Just Dance-be. Ez a táncos program az én személyes kedvencem, mert hihetetlenül szórakoztató, ahogyan az összes ember próbálja minél ügyesebben leutánozni a táncmozdulatokat. Ennek az estének is sajnos vége lett, ezért a tábor jelentős százaléka kimerülten omlott a párnák közé.
Másnap egy 07:00 órás ébresztővel indítottunk, majd egy isteni finom reggeli után jöhetett a megbeszélés. A tanárok ismertették az aznapi programokat, majd a csapatok kihúzták azt a Just Dance számot, amelyet a harmadik nap estéjén, együtt kell majd előadniuk. Ezután mindenki mehetett a dolgára. 10:00 órakor kezdődtek a méta versenyek. A csapatunk egészen jól teljesített, ezért nagyon büszke is voltam rájuk. Ezek a versenyek ebédig le is mentek, majd minden táborlakó kiélvezhette a délutáni szabad egy óra élményeit. 15:00 óra körül következett a WOD, azaz Workout Of the Day, amely egy nagyon vicces sportprogram, mely után táborunk elindult meglátogatni a közeli fagyizót (mindenki legnagyobb örömére). A finom fagyi után, immáron frissen érkeztünk vissza a táborba, ahol ismét a Just Dance-é volt a főszerep. A takarodó ezen a napon már kevésbe működött jól, mert a tanároknak jóval többet kellett fegyelmezni a nyihorászó gyermekeket.
A harmadik napunk is hasonlóan jól telt mint az előzőek, annyi különbséggel, hogy jóval több szabadidőnk volt, mivel a napunk nagy részét a táncaink gyakorlása foglalta el. Egy ping-pong forgó verseny azért még belefért a napunkba, amely szintén elég mókás volt.
Este mindenki tűkön ülve várta, hogy kezdetét vegye a bemutató. Az összes csapat eszméletlen jól teljesített, ezért valószínűleg nehéz dolga volt a tanároknak nyertest választani. Az estét az ikonikus „Jó nekem…” zárta, mely táborunk slágere lett. Volt, aki könnyes szemekkel és volt, aki mosolyogva búcsúztatta el ezt a fenomenális 3 napot. Az este végeztével mindenki az ágyába omlott, rápihenve a másnapi utazásra.
Utolsó nap már nem igazán történt semmi említésre méltó, az eredményhirdetésen kívül. Hiába lettünk utolsók, én úgy gondolom, hogy mindenki kihozta magából a maximumot.
Sajnos ennek a szuper tábornak is vége lett, de mosolyogva szálltunk fel a buszra és indultunk el az otthonunk felé.
Én személy szerint nagyon jól éreztem magam, és remélem, hogy a következő 5-6. évfolyamnak is tudtam egy kis kedvet csinálni ahhoz, hogy ezt a programot semmiképpen ne hagyja ki.

Írta: Mayer Lilla 7/2


Mezei Petra Luca 7/2

A legjobb tábor

Az én legkedvesebb nyári emlékem a balacinos táborhoz fűződik. Idén is nagyon vártam már, hogy újra Balatonmáriafürdőn tölthessek néhány napot a legjobb programok és barátok társaságában.
Mindig szuperül érzem ott magam, mert nagyon jó a hangulat és egy percig sem lehet unatkozni. Sokat játszunk, kosarazunk, röplabdázunk, métázunk és rengeteget nevetgélünk a barátaimmal. Szóval, buli az egész.
A vetélkedőket is nagyon szeretem. A kedvencem az ugrálókötelezés volt. A tábor során kiderül, hogy mindenki tehetség valamiben. Van, aki rekord sebességgel tud ugrókötelezni vagy a legjobb dobó a métabajnokságban vagy egyszerűen neki van a legnagyobb hangja a szurkolótáborban. Az utolsó este a Just Dance vetélkedőn minden csapat előadja a begyakorolt táncát, majd hatalmas buli zárja a tábort. Mindenki (tanárok és diákok) táncol és énekel, remek a hangulat. A másnap reggeli eredményhirdetésen minden csapat kap egy kis ajándékot. Annyira jól éreztem magam, hogy haza sem akartam menni.
Remélem, jövőre is ott lehetek! Kár lenne kihagyni ezt a csodálatos élményt!

Írta: Mezei Petra Luca 7/2


Majnár Benjámin 7/2.

Kisbalacinos élmények

A “kisbalacin” egy nagyon izgalmas és szórakoztató nyári tábor. Ha olyan nyári programot keresel, ahol sok mosoly, nevetés és szórakozás vár, akkor ezt Neked találták ki!
A Balacin Boot Camp mindig augusztusban van: ekkor rengeteg ötödikeses és hatodikos diáktól hangos Balatonmáriafürdő. A táborterület mellett található egy kisebb part, ahol nem csak gyönyörködni lehet a Balatonban, hanem fürödni is. Ezért, ha szeretnél megmártózni a tóban, akkor hozz magaddal fürdőnadrágot! Hogy jobban megismerjétek egymást, már a tábor első napján csapatokat alakítanak ki a táborvezetők. Minden csapathoz tartozik egy szín is, így a csapatok négy napos harcát Színek Versenyének hívjuk. A négy nap során sok feladatot kell teljesítenetek, amit a tanárok pontoznak és egy táblázatban összesítenek. Minden csapat kihúz egy ,Just Dance-es zenét, amelynek koreográfiáját a harmadik nap estéjére jól be kell gyakorolnia, mert ez az utolsó és egyben záró megmérettetése a Színek Versenyének. A csapatfeladatok mellett a szobarendre is megéri figyelni: ha minden nap reggeli után felsepregettek és felmostok a szobátokban, a tisztaságot és rendet is jutalamzzák, ezért megéri pedánsnak lenni! A programokat hajókázás, fagyizás és „bazározás” színesíti.
A negyedik nap a pakolásról szól és ilyenkor tudjuk meg azt is, melyik csapat milyen helyezést ért el a Színek Versenyében. Az a jó, hogy minden csapat kap valamit. A díjkiosztás után pedig a négynapnyi élményekről egy kis videót tekinthetünk meg. A hazaút felénél megállunk egy McDonalds-nál, hogy aki még éhes lenne, az tudjon itt is fogyasztani valamit.
Remélem, kedvet kaptál és jövőre te is eljössz!

Írta: Majnár Benjámin 7/2.