1 %-os támogatás

Kedves Szülő!

A személyi jövedelemadóról szóló törvény értelmében Ön a befizetett adója kétszer 1 %-áról rendelkezhet. Az egyik 1 % -ot valamely, „alapítvány, társadalmi szervezet vagy külön nevesített intézmény, elkülönített alap javára juttathatja”.

A jelenlegi fenntartónk (Miskolci Tankerületi Központ) csak az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny (OKTV) és a Diákolimpia költségeit tudja fedezni, így nagyon sok további tanulmányi és sportversenyen csak az alapítványaink támogatásával tudnak részt venni a tanulóink. Mivel nagyon sok (közel 200) tanulónk vesz részt különféle versenyeken, melyekhez nevezési díj, utazási és esetleg szállás költség kapcsolódik, így kb. 1 millió forint szükséges a részvételhez. A versenyek mellett tanulmányi utakat, diákprogramokat, oktatási és sporteszközök beszerzését is szeretnénk továbbra is támogatni, ezért nagyon bízunk benne, hogy sok szülő tartja támogatásra érdemesnek alapítványainkat.

Iskolánkban két alapítvány működik, melyek kizárólag hermanos diákokat és diákcsoportokat támogathatnak. Ha nincs más, kedvesebb alapítvány, akkor tisztelettel kérjük segítségét, támogatását ahhoz, hogy az elkövetkező években is segíteni tudják az alapítványaink az iskolát és a tanulókat.

Alapítványaink adószáma:

Herman Ifjúságáért Alapítvány: 18402270-1-05

  • Az oktatási, a kulturális és a sportprogramokat, a külföldi tanulmányutakat támogatja.

Herman Ottó Gimnázium az Egészséges Ifjúságért Alapítvány: 18419221-1-05

  • Elsősorban a szakosztályi és szabadidős sportot, sport- és egyéb táborozásokat segíti.