Matematika - hírek, aktualitások, információk

Bükki Matektábor 2016. október 6-7.

A képre kattintva elérhető a táborban készült képek galériája
A matekról senkinek nem jut eszébe a táborozás, azonban a Hermanban, mint tudjuk, semmi sem lehetetlen. Itt a matektábor ünnepi szóösszetétel.
2016. október 6-án megtörtént velünk az, ami minden diák titkos kívánsága... Ellóghattunk az utolsó óráinkról. Persze egyáltalán nem ez a lényeg, tudtuk, hogy egy kalandos és fejtörőkkel gazdag utazás vár ránk. Ugyan már ismertük, hogy mi az a matektábor, de ez most valami másnak ígérkezett. Kisgimnazistaként a Hermanban „táboroztunk”, most nagygimnazistaként a Bükkbe mentünk matekozni.

MaTeX tehetséggondozó tábor

2016.március 3.- Debrecen

 

Kalandunk a búzatéri autóbusz állomásról indult, a jó hangulatú társaság nagyjából időben érkezett és így könnyedén elértük a 8:50-kor Debrecenbe induló járatot. A várakozással teli út zökkenőmentesen telt és a csapatunk utolsó tagja is csatlakozott hozzánk Tiszaújvárosban. Megérkezés után az első utunk az Egyetemvárosba vezetett, a bőröndök kerekeinek zakatolását a macskakövön gyakran nyomta el a vidám nevetés. A vártnál hamarabb voltunk a célállomáson, ezért volt időnk megpihenni egy kicsit a napsütésben, a főépület előtt. A ruhatárba leadtuk a csomagjainkat, majd átadtuk magunkat az egyetem hangulatának. A csarnokba belépve megéreztük az ódon falakból áradó időtlenséget és csodálattal néztünk végig a kőbe vésett nagy neveken.