ENSZ GYERMEK-KÜLDÖTT KÉPVISELŐ LETT

MONTI NORBERT

11/S OSZTÁLYOS TANULÓ

 

 

Háromfordulós pályázati eljárásban Monti Norbertet választotta a Magyar ENSZ Modell Diákegyesület és az UNICEF Magyar Bizottsága ENSZ gyermek-küldött képviselőnek.

A felhívásra sok pályázat érkezett, a harmadik fordulóra nyolc pályázót hívtak be és kettő főt választottak gyermek-küldött képviselőnek:

 

Monti Norbertet a miskolci Herman Ottó Gimnázium tanulóját és

Lengyel Dánielt a győri Révai Miklós Gimnázium és Kollégium tanulóját.

 

 

Megválasztásuk után Nagy Anna kormányszóvivővel beszélgetnek

 

 

A gyermek/ifjúsági küldött megbízásának tárgya:

Igény esetén részvétel a magyar delegáció tagjaként az ENSZ fórumain, az ENSZ Ifjúsági Év programjaiban, valamint egyéb, nemzetközi gyermek- és ifjúsági rendezvényen (személyes és/vagy virtuális), ahol a magyar gyermekeket képviselheti.


Jelen kiválasztott küldöttek a Magyar Ifjúsági Tanács megalakulásáig, de legfeljebb 2011. december 31-ig képviselhetik korosztályukat az ENSZ Fórumain. Ez alatt feladatuk, hogy tájékozódjanak és tájékoztassanak a korosztályukat érintő hazai és nemzetközi eseményekről, kérdésekről, rendszeresen részt vegyenek hazai gyermekjogi konzultációkon, fórumokon, rendezvényeken. Elvárjuk, hogy ismerje és népszerűsítse az ENSZ és szervei tevékenységét, valamint a gyermek és fiatal küldöttek programot.


A program lebonyolításához az illetékes magyar hatóságok, minisztériumok jóváhagyása szükséges.

A képviselet jellege:

A gyermek/ifjúsági küldött a külföldi tartózkodás során a magyar delegáció tagjaként, annak szabályait és protokollrendjét betartva, de nem a magyar kormány képviselőjeként vesz részt az üléseken és egyéb programokon.