Diákélet - hírek, aktualitások, információk

A 7/1 osztály felvidéki kirándulása

A 7/1 osztály és kísérői

A Határtalanul program keretein belül lehetőségünk nyílt elutazni Szlovákia egyes magyarlakta, a történelmünknek fontos településeire. Izgatott várakozás előzte meg a túrát, és Kulyassa Zsolt tanár úr előkészítő óráit. Az osztályt elkísérte Gyulyásné Nemes Katalin tanárnő, osztályfőnökünk és Madarász Péter igazgató úr is. Kalandos buszocskázás és néhány látnivaló után megérkeztünk a panziónkba, ami otthonos, családias környezetet biztosított számunkra. Sok szép helyet bejártunk, sok monumentális és gyönyörű épületet nézhettünk meg Iglón, Lőcsén, Késmárkon, Kassán és a Szepességben. Rozsnyón meglátogattunk egy iskolát, ahol bemutattuk saját intézményünket, és megismerhettük az ottani tanítási szokásokat. Esténként egy játékos csapatverseny keretében mérhettük össze aznap szerzett ismereteinket, memóriánkat és leleményességünket. Ezt a vetélkedőt folytattuk Kassán egy városnézés keretében. A sorsolással összeállított csapatok tagjai élvezték a közös munkát.

Felvidéki séta a Rákóczi Szövetséggel

Az idén is megrendezésre került a Rákóczi Szövetség szervezésében a "Felvidéki séta" programsorozat. Az idén iskolánk öt tanulója Kulyassa Zsolt tanár úr irányításával részt vett október 12-14. között megrendezett sétán. A háromnapos kirándulás célja az volt, hogy megismerjük a Felvidék történelmi és kulturális szépségeit, megismerkedjünk határontúli és magyarországi diákokkal. A túra során lehetőségünk nyílt arra, hogy kapcsolatot alakítsunk ki velünk egykorú fiatalokkal. A program részeként ellátogattunk Szepes várához, felfedeztük Lőcsét és Kassa belvárosát. Mindenhol a megemlékezés koszorúit helyeztük el, illetve meghallgattunk érdekes beszámolókat az adott történelmi helyszíneken. Az estéket csapatépítő játékokkal zártuk. Hazafelé megálltunk Vizsolyban, hogy megtekintsük a Károli Biblia szülőhelyét. Úgy gondolom, hogy felejthetetlen élményeket gyűjtöttünk és megérte jelentkezni a pályázatra. A három nap során megtanultuk még az összetartozás fontosságát is.

Gloria Victis - budapesti megemlékezés

A kirándulás részvevői

2018. október 22-én Miskolcról Subicz Róbert tanár úr vezetésével 26 tanuló utazott fel Budapestre a Gloria Victis diákutazás keretében. Az ünnepség során csatlakozott hozzánk Vály György tanár úr is, 3 diákjával, akik a Gloria Victis vetélkedőn vettek részt. Így a Herman 31 fővel képviselte magát az ünnepségen.8:30-kor indultunk el, s kényelmes tempóban körülbelül 11:15-re értünk fel Budapestre. Közben buszos városnézést is tartottunk. A szervezés pontos volt, hiszen hamar megtaláltuk a hajó indulási helyét. Az Európa dunai sétahajón megismertük a főváros történelmi nevezetességeit, az azokhoz kapcsolódó érdekességeket.  A túra során láttuk az Országházat, Lajta monitort, a Várat, a Műegyetem épületét, a belváros egyéb nevezetességet. Innen busz segítségével átmentünk a Műegyetemre, ahol megemlékeztünk az 1956-os forradalom eseményeiről. Az ünnepség végén következett a fáklyás felvonulás.

"Mindent szeretek, ami élettelen és magától mozog."

"Mindent szeretek, ami élettelen és magától mozog."  - interjú készült Papp Marcell Miklós 7/2 osztályos tanulónkkal, aki a robotikával kapcsolatban osztotta meg gondolatait a Robotmania blog olvasóival. A teljes terjedelmű interjút innen érhetitek el. Jó olvasást! 

 

Meghívó - Nyitott iskola - Herman-nap - 2017. április 7.

Kedves Szülők!

Gimnáziumunk a 2017-es naptári évben ünnepli alapításának 60. évét. Erről az eseményről egész évben több rendezvénnyel emlékezünk meg. Április 7-én pénteken "Nyitott iskola" nappal készülünk az ünneplésre.

Erre a napra szeretettel várjuk a kedves szülőket is a nyílt napokon megszokott rend szerint.

A Herman-nap tervezett programja a következő:

12.00 iskolagyűlés, megnyitó, előadást tart Prof. Dr. Hevesi Attila egyetemi tanár.

13.00-13.40, 14.00-14.40, 15.00-15.40 - 3 nyílt órát tartunk kicsit másképpen, kicsit színesebben, kicsit izgalmasabban.

Az órák közti 20 perces szünetekben meglepetés programokkal várjuk a diákokat és a szülőket az udvaron.

16.00-17.00 óra között táncházzal zárul a Herman-nap. 

Ha érdekli önt ez a rendhagyó ünneplés, ha szívesen megnézné a nem hagyományos tanóráinkat, kiállításainkat, jöjjenek el péntek délután hozzánk.