A Spanyol Nagykövetség Díja

Őexcellenciája José Ángel López Jorrin, Spanyolország nagykövete, immár második alkalommal tüntette ki hermanos diákjainkat. Tamás Anett 11/2 osztályos diák 2. helyezést, Gál Fanni 12/2 osztályos diák 12. helyezést ért el a nagykövetség által kiírt pályázaton. Az eseményre november 12-én szombaton került sor a Spanyol Királyság Nagykövetségén, Budapesten. 

Tamás Anett tanulónk nyereménye egyhetes intenzív nyelvtanfolyam Salamancában, repülőjeggyel és szállással együtt, az általa választott időpontban, illetve mindkét nyertes esetében könyvnyeremény és egy 12.000 Ft-os értékű étkezési utalvány a budapesti baszk Bontxo étterembe. 

A díjátadón elhangzott, hogy ezzel a díjjal szeretnék elismerni a diákok munkáját, szorgalmát, tanulmányi eredményét, iskolán kívüli, spanyol nyelvvel kapcsolatos tevékenységét és a spanyol kultúra iránt érzett szeretetét. A nagykövet úr egyben köszönetet mondott a diákok tanárainak és felkészítőinek és úgy fogalmazott, hogy a diákok és tanáraik immár maguk is Spanyolország nagyköveteivé váltak. 

A nagykövet úr egyébként alig egy hónapja, október 10-én látogatott el  iskolánkba, hogy köszönetét fejezze ki a magas színvonalú spanyol oktatásért, ahol kiemelte, hogy míg Magyarországon állami keretek közt lehet idegen nyelvet tanulni, addig Spanyolországban mindez magánoktatás keretein belül valósulhat meg. A spanyol-magyar oktatás és kapcsolat elismeréseként egy plakettet adott át Madarász Péter igazgató úrnak és egyben elköszönt diákjainktól, hiszen utolsó évét tölti Magyarországon nagykövetként. 

 

Montvajszki Anita 

spanyol munkaközösség-vezető