Matek tábor

Három élményekben gazdag és izgalmas napot tudtunk eltölteni, matematika tanáraink szervezésében, Szentléleken, a természet lágy ölén. Szeptember 20-án, délben indultunk a Hermantól busszal. A buszút szokásosan jó hangulatban telt. Amikor megérkeztünk, elfoglaltuk a szállásainkat és kis idő után elkezdődtek az érdekesebbnél érdekesebb tanórák, évfolyamonként kisebb csoportokra  bontva. Versenyfeladatokkal és új témákkal ismerkedtünk meg, amire iskolai körülmények között nem biztos, hogy sort tudtunk volna keríteni. Vacsora után pedig a Miskolci Egyetem egyik professzorának az előadását hallgattuk meg a flexagonokról. Vele lehetőségünk volt tetra tetra flexagont, illetve hexa hexa flexagont készíteni. 

Másnap egy túrával kezdtük a napot, a Látó kövekhez kirándultunk, ahonnan gyönyörű kilátás nyílt a környező hegyekre. Útközben megálltunk pár forrásnál, hogy újra tudjuk tölteni kiürült kulacsainkat. Délután újabb matek órák vártak ránk. Este pedig csapatépítő játékokat játszottunk tanárainkkal és diáktársainkkal. Az egyik legérdekesebb feladat számomra az volt, hogy építenünk kellett egy szerkezetet csapatokban, hogy megvédjünk egy tojást, amit 3 méterről kellett ledobnunk a betonra. Hát mit ne mondjak... nem sok tojás maradt töretlen.

Utolsó nap sem maradtunk matekozás nélkül, még volt pár óránk. Ebéd után viszont sajnos már haza kellett jönnünk.

Szerintem mindenki nevében szólhatok, hogy nagyon jól éreztük magunkat és ezúton is szeretném megköszönni tanárainknak a szervezést!