FOODVENT

FOODVENT. Miről is szól az iskolánkban már lassan fogalommá váló, karácsonyt megelőző összejövetel? A beszédes név utal a várakozás meghitt időszakára és az angol-amerikai kultúrára jellemző finom ételekre. Az angol munkaközösség által immáron harmadjára megrendezett esemény célja a kulináris élvezetek mellett a csapatépítés, a civilizációs ismeretek terén való versengés és nem utolsó sorban a jó hangulat.

AZ idén jelentkező 25 csapat 1-1 plakát elkészítésével továbbá az általuk elkészített finomságokkal tudott nevezni az eseményre. A Kahoot kvíz kérdései az egészséges táplálkozás, a brit étkezési kultúra és a karácsonyi szokások témaköreit ölelték fel. A közel 100 résztvevő mindegyike jutalomban részesült az elért eredményeik alapján.

Az egyik diákunk, Szabó Nikol Gréta a nyelvi előkészítő osztályból, így számolt be az eseményről.

„ December 14-én tartotta az angol munkaközösség a már-már szokásosnak nevezhető Foodventet. 0.-osként nagy érdeklődéssel vágtunk bele a felkészülésbe, hogy apait-anyait beleadjunk a versenybe. Igaz, gasztronómiai tudásunk nem volt túl egetrengető, de a megmérettetés izgalmai mindenért kárpótoltak minket.

25 vakmerő csapat mérethette össze tudását ezen a csodás délutánon. Persze mindannyian tudjuk, hogy sokkal inkább a jó hangulaton volt a hangsúly, mint a versenyfeladatokon, mégis büszkeséggel töltötte el a nyerteseket a pillanat, mikor átvehették a díjakat.

Jókat ettünk, jól szórakoztunk, és biztosak vagyunk benne, hogy jövőre is szeretnénk részt venni ezen az eseményen.”

Reméljük jövőre is sok érdeklődőt fog vonzani összejövetelünk! Várunk mindenkit szeretettel az elkövetkezendőkben is:

Szekeresné Kundrát Edit és Szakácsné Ruscsák Ágnes szervezők