A spanyol nagykövet látogatása

Január 15-én kedden iskolánkba látogatott Őexcellenciája Anunciada Fernández de Córdova spanyol nagykövet asszony és Tóth Erika, a Spanyol Nagykövetség okatatásszervező titkára. A nagykövet asszony látogatásának célja az volt , hogy megismerje az iskola igazgatóját, a spanyol részlegen dolgozó tanárokat és természetesen a kéttanos diákokat. 

A személyes találkozó során Madarász Péter igazgató úr elmondta, hogyan történik a két tanítási nyelvű spanyol oktatás a gimnáziumban, milyenek a  felvételi követelmények  erre a szakra és egyben megköszönte a Spanyol Nagykövetség segítségét és támogatását. Mint elhangzott, diákjaink nagyon tehetségesek és sikeresek, jó eredménnyel végeznek az érettségin. A nagykövet asszony biztosította támogatását és együttműködését a jövőben is.

A diákokkal való találkozás során Kiss Kata Boglárka Llorona című spanyol dalát hallgathattuk meg, majd levetítésre került a We are the world, az iskolánkat bemutató új videóklip, amely teljességgel lenyűgözte Fernández de Córdova asszonyt.

Végül, a diákok azt szerették volna megtudni, hogyan érzi magát Budapesten, milyennek tartja a magyar embereket és a magyar gasztronómiát, illetve mennyire boldogul a magyar nyelvvel. Válasza az volt, hogy egyedül a napsütést és a meleget hiányolja Spanyolországból, imádja a pogácsát és a kacsahúst. Ami a magyart illeti, egy pohár bort is nagy nehézségek árán tud kérni, de kitartóan tanul magyarul.