A Spanyol Nagykövetség Díja - 2016

A Spanyol Királyság Nagykövetsége és annak Oktatási Irodája idén először hirdetett pályázatot azon 11. és 12. évfolyamos középiskolás diákok körében, akik spanyol két tanítási nyelvű tagozatra járnak. A pályázat célja, hogy a magyar-spanyol tagozatok legkiemelkedőbb diákjait elismerésben részesítsék. Az országban 7 középiskolában folyik hasonló oktatás, Miskolcon kívül Budapesten, Pécsett, Szegeden, Hatvanban, Veszprémben és Debrecenben. A pályázat első két díjazottja 1 hetes spanyolországi nyelvtanfolyamon vehet részt.

2016. november 12-én az ünnepélyes díjátadón, a budapesti nagyköveti rezidencián a díjazottak mellett megjelentek a gimnáziumok igazgatói és a magyar-spanyol tagozatok munkaközösség-vezetői. A díjakat Spanyolország nagykövete, José Ángel López Jorrin úr adta át, valamint jelen voltak a pályázatot elbíráló bizottság tagjai, Antonio Pérez-Hernández Durán, kulturális tanácsos, Iñaki Abad Leguin, a budapesti Cervantes Intézet igazgatója és Tóth Erika oktatásért felelős titkár.

 

Gimnáziumunk két tanulója, Kereszti Veronika (12/2-es tanuló) és Balázs Anna Sarolta (11/2-es tanuló), 3. illetve 4. helyezést értek el. Nyereményük fejenként egy-egy 10 000 Ft értékű étkezési utalvány, amelyet egy budapesti Tapas Bárban használhatnak fel, valamint egy 10 000 Ft értékű Amazon könyvutalvány. A 3. helyezett egy általa választott spanyol városban egy hetes nyelvtanfolyamon vehet részt.

 

Gratulálunk diákjainknak!