Halloween a Hermanban

Halloween a Hermanban

 

Október 29-én ünnepelte iskolánk az általában vegyes érzelmeket kiváltó ősi kelta eredetű ünnepet, a Halloweent.

Már kora reggel forró teával és cukorkával köszöntöttek minden belépőt a szervezők, nem kis meglepetést kiváltva.

A programok egész nap tartottak, melyek során a kisgimnazisták megmutathatták kreativitásukat többek között a kézműveskedés területén. Készült számtalan halloweeni dekoráció, ami sok otthon falán díszeleg talán még ma is. A könyvtár kellemes, meleg rejtekében a kisebbek létrehozhatták a képzeletükben megjelent rajzokat, játszhattak és kikapcsolódhattak a tanórák között, mentesülve a feszültség alól és élvezve a kreatív munka örömeit.

 A harmadik óra után lehetőség nyílt a Herman területén elrejtett kuponok megkeresésére, amit kekszre válthattak a diákok. Legtöbben a csokoládés ízt választották, így csempészve édes ízt az ünnepbe és a hétköznapokba.

 A hatodik órától a díszteremben megrendeztük  a Just Dance-t, amin a terem gyorsan megtelt, kis bátorítás után mindenki táncolt. Ezután a laborosok által bemutatott kísérletek tették felejthetetlenné a kisgimnazisták számára ezt a napot. Láthattuk „vámpírok szájvizét”, hallhattunk csodálatos, megmagyarázhatatlan hangokat és igazi varázst csempészett a program az ünnepbe.

Kreatív és ijesztő jelmezek sokasága vonult végig a díszteremben, akik fáradozásait édességekkel jutalmaztuk. A dekoráció részét képezték a színpad oldalán elhelyezett töklámpások és a kivetítőn felbukkanó jelenetek, amelyek hangulatot adtak az eseménynek.

A megkérdezett diákok mind élvezték ezt a napot, és remélik, hogy a jövőben iskolánk folytatni fogja ezt az újkeletű, de annál élvezetesebb hagyományt.

 Mercz Mónika írása