Nívódíjat kapott a Herman Ottó Gimnázium tantestülete és diákközössége

Örömhír

Nívódíjat kapott a Herman Ottó Gimnázium tantestülete és diákközössége

 2019. május 11-én, Miskolc város napján.

A kitüntetést a Miskolci Nemzeti Színházban rendezett ünnepi közgyűlésen vette át Madarász Péter igazgató úr. Ezzel a város másodszor ismerte el Nívódíjjal az iskola eredményeit.

A méltatásban elmondták, hogy a tudatos, magas szintű pedagógiai felkészültségű tantestületnek köszönhetően a gimnázium számos helyi, országos és nemzetközi eredménnyel, kiváló továbbtanulási mutatókkal rendelkezik. A gimnázium diákjai a reál és humán tantárgyakból, illetve a sport területén is egyaránt érnek el rangos elismeréseket és nyernek meg versenyeket.

Az iskola vezetősége és tanári kara évtizedek óta azon dolgozik, hogy diákjaik az itt kapott tudást továbbfejlesztve érjenek el kiemelkedő eredményeket, öregbítve ezzel Miskolc város és a gimnázium hírnevét országosan és a különböző felsőoktatási intézményekben. A jelenleg elérhető középiskolai rangsorban országosan a 12. helyen áll, a vidéki gimnáziumok közül a 3. helyet foglalja el.

A tanulás és a versenyeredményeken túl a gimnázium igazi közösségeket is alkot oly módon, hogy tanulóit bevonja a különböző egyéni kezdeményezésekbe. Ezek közül a legismertebb az a produkció, mely a Herman nevére ismét felhívta a figyelmet a közelmúltban. Az intézmény diákjai és tanárai közösen dolgozták fel az 1985-ös „We Are The World” című dalt. A diákok és tanárok összefogása példa értékű sikert ért el ezzel az országban.

Mivel a nívódíjat az egész iskola kapta, a tantestület és a diákok, ezért egy rendkívüli ünnepi órát iktattunk be a keddi tanítási napba. Az 5. óra végén igazgató úr mindenkit az aulába szólított, ahol rögtönzött, ám színvonalas és jó hangulatú koncert várta a diákokat és kollégákat. Öröm volt látni tehetséges gyerekeinket, illetve öröm volt hallani Madarász Péter diákokat és tanárokat, és az értük dolgozó valamennyi munkatársat méltató szavait. A közös ünneplést közös süteményezés zárta.

Örömmel voltunk tanúi, hogy Guzi Blanka tavalyelőtt végzett tanítványunk az öttusa sportágban elért junior EB egyéni 2. helyezése alapján „Az év sportolója” díjat vehette át az ünnepségen.