Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny 2016

 „Az igazat érteni, a szépet érezni, a jót gyakorolni kell”

(Bolyai János)

A 11 évvel ezelőtt útnak induló Bolyai Csapatverseny régen kinőtte a fővárost, hiszen az egyre nagyobb érdeklődésnek köszönhetően 14 megye kapcsolódott be a szervezésbe és a verseny lebonyolításába. Iskolánk diákjai is minden évben nagy izgalommal vesznek részt a rangos megmérettetésen, és fáradságot nem kímélve készülnek az anyanyelvi versenyre. Az idén sem volt ez másképp. 2016. november 11-én 36 kisgimnazista csapatunk fogott hozzá a feladatlapok kitöltéséhez, amelyek anyanyelvünk játékosságát hangsúlyozva tesztelték a gyerekek tudását. A kérdések könnyűnek bizonyultak a számukra, ugyanis 13 csapat bejutott a megyei forduló legjobb 10 helyezettje közé, 11 pedig ott lehetett az ünnepélyes eredményhirdetésen is.

A következő tanulók az évfolyamonkénti versenyeredmények alapján az első helyen végeztek, és ezzel meghívást kaptak a budapesti országos döntőbe:

5. évfolyam - Egy híján 20

(Lupkovics Lilla, Imri Hanna Lili, Spisák Dorina, Vitelki Gergő)

7. évfolyam - Magyar Ászok

(Szathmári Gergely Máté, Koleszár Domonkos, Bányai Kristóf, Erdős Gábor)

8. évfolyam  - Lájk és megy a 10/ 

(Rokonay Szonja, Fodor Sarolta, Sógor Luca, Bódis Vivien)

 

Felkészítő tanáraik:

Juhászné Szemán Renáta, Bilkayné Mészáros Andrea és Podhorszky Judit

Az idén a Tanári Fődíjat Juhászné Szemán Renáta vehette át. Így már harmadik éve hermanos tanár részesülhet ebben a megtiszteltetésben. Podhorszky Judit és Bilkayné Mészáros Andrea után a harmadik tanári díj is a Hermanba került.

Diákjainknak és tanáraiknak tiszta szívből gratulálunk, és további sikeres versenyzést kívánunk.

Miskolc, 2016. 11. 23.

 

A magyar munkaközösség