Advent Prágában

Folytatva a magyar munkaközösség egyik szép hagyományát, miszerint advent idején ellátogatunk Európa valamely városába, idén Prága felé vettük az irányt. A kétnapos út során felfedeztük a cseh főváros történelmi emlékeit, valamint részesei lehettünk a karácsony közeledtével egyre növekvő ünnepi varázsnak.

Az első nap délutánján a belváros tereiben, épületeiben gyönyörködtünk. A Vencel tér, a Lőportorony és környéke, az Óvárosi tér a bábjátékos órával és az adventi helyi étel- és italkülönlegességek illata együtt kivételes élményt nyújtottak. Fakultatív módon a település mai arcát is szemlélhettük, a régmúlt idők építészete sajátos módon keveredik napjaink modernségével, az itt-ott felbukkanó rendhagyó köztéri szobrok, szokatlan  portálok, épületek által.

Másnap a Prágai várban tettünk sétát délelőtt. A Szent Vitus katedrális, a Szent György szobor és az Arany utcácska után a Károly hídról a Moldva mindkét partja elénk tárult. Szemügyre vehettük a száztornyúnak nevezett Prága építészetének talán legszebb alkotásait.

Nagyszerű élményekkel gazdagodva készülünk a karácsonyi ünnepekre, ajánljuk másoknak is, hogy keressék fel Prágát sajátos adventi hangulata idején.

Bakos Júlia Márta

 

Galériánkban további képek láthatóak:
http://hermangimnazium.hu/node/3849