Az OH tájékoztatója a koronavírussal kapcsolatosan.

Tisztelt Szülők!

Az Oktatási Hivataltól kaptuk az alábbi tájékoztatást:

- ha gyermek Észak-Olaszországban tartózkodik, és az út során a hatósági intézkedéssel lezárt településeken is járt látogatás céljából, úgy kérjük, hogy a hazajövetelt megelőzően értesítse a területileg illetékes járási/kerületi hivatal népegészségügyi osztályát és kövessék a kapott utasításokat. 

- ha gyermek egyéni utazás céljából Észak-Olaszországban, a hatósági intézkedéssel lezárt településeken tartózkodott tanulmányi kirándulás vagy egyéb látogatás céljából, és már visszaérkezett, úgy kérjük, hogy a koronavírus terjedésének megakadályozása, valamint a gyermek megfelelő ellátása érdekében az említett terület elhagyásától számított tizennégy napig a gyermekek egészségi állapotot fokozott figyelemmel kísérje. Amennyiben gyermeke ez idő alatt belázasodna, hívják fel a háziorvost és a kapott instrukciókat tartsák be.

A lezárt teleülések listájáról a Zöld számon 06 08/277-455 vagy a 06-80/277-456, illetve a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján lehet tájékozódni. www.nnk.gov.hu

Amennyiben felmerül a betegség előfordulása, a háziorvos, illetve a területileg illetékes járási/kerületi népegészségügyi osztály dönt a további teendőkről az aktuális eljárásrend szerint.

Köszönjük együttműködésüket.

Iskolavezetés