Év végi levél szülőknek

Kedves Szülők!

Ez a tanév is véget ért, embert próbáló hónapokon vagyunk túl. Nehéz idők vannak a hátunk mögött, a diákok, a szülők és a tanárok számára is sokkal nehezebben és lassabban telt az idő, mintha iskolába jártunk volna.

A veszélyhelyzet mindannyiunktól elvett valamit, és ha csak a mindennapos rutinok komfortérzését, akkor még szerencséseknek mondhatjuk magunkat. 

Ugyanakkor adott is valamit, kényszerűségből modernizálódtunk, digitalizálódtunk, alkalmazkodtunk a tantermi léten túli tanítás-tanulás szükségszerűségeihez. Összefogtunk, segítettük egymást, a gyerekek megélhették a partnerséget, hiszen több kollégának ők állították össze a csoportokat, navigálták az eltévedőket a digitális erdőben, megtapasztalták az önállóság felelősségét.

 A kezdeti nehézségek után folyamatosan igyekeztünk elvégezni a rendszerek „finomhangolását”, gyakorlatilag hétről hétre tettük átláthatóbbá, befogadhatóbbá az órarendeket, a platformokat. Természetesen voltak gondok, nem mindig és nem mindenkinek sikerült optimalizálni a feladatokat, eltalálni a mennyiségeket, biztosítani a minőséget. Szükséges volt utánanyúlni néhány diákunknak, a szülők segítségét kérni azért, hogy a gyermeke önállótlanság, kényelmesség, lustaság miatt ne maradjon ki az oktatásból.

Talán mára már elmondhatjuk, sikerrel teljesítettük a digitális oktatás által elénk állított feladatot.  Nem tökéletesen, de tőlünk telhető legjobb szándékkal végeztük a munkánkat a tantermen kívül is. Most a tanév végén újból szeretném megköszönni mindannyiuk együttműködését, türelmét, segítő szándékú észrevételeit, biztató üzeneteit.

A gyerekek számára a héten június 15-én befejeződött a tanév, mi még dolgozunk az érettségi adminisztrációval, bizonyítványokat írunk, a nyári gyermekfelügyelet és a napközis  Erzsébet-tábor szervezésével.  Készülünk a Balacinra a kisgimnazistákkal. Készítjük elő a jövő tanévet a beiratkozással, a gólyatáborral, írjuk a helyi tantervünket, tervezzük a tantárgyfelosztást.

Kívánom  Önöknek, hogy a szünet napjai járványmentesen, egészségben teljenek  családjuk körében, pihenjék ki a digitális világ fáradalmait, és mihamarabb térjen vissza életünkbe  a jól megszokott normális munkamenet.

 

Bízva a szeptemberi személyes találkozásban, szeretettel:

                                                                                                                      Madarász Péter