Évzáró helyett...

Kedves Hermanos Diákjaink!

A tanév utolsó igazgatói levelét fogadjátok olyan szeretettel, mint amilyennel most hozzátok fordulok.

Embert próbáló időkön vagyunk túl, mindannyiunk életét felforgatta a válsághelyzet. Soha nem gondoltuk volna, hogy a beszabályozott, unalmasnak tűnő mindennapjainkat egyszer „boldog békeidőkként” fogjuk visszasírni. Most ez megtörtént velünk, és számvetésre, átértékelésre kényszerített minket a koronavírus.

Mit tanultunk ebből a helyzetből?

Azt, hogy ha a szükség úgy hozza, képesek vagyunk eddig nem is sejtett energiákat, tudásokat felszabadítani.

Azt, hogy nincsenek eleve elrendelt listák, rangsorok, helyek az osztályban, az iskolában.

Azt, hogy válsághelyzetben képesek vagyunk félretenni jól fejlett egoizmusunkat, hogy képesek vagyunk a segítségnyújtásra és a segítség elfogadására.

Azt, hogy a jól bejáratott módszereinket, szokásainkat egy pillanat alatt kell újraterveznünk, és átalakítanunk.

 

Ezt köszönöm nektek, hogy partnerek és segítők voltatok az átállásban, hogy sokan félretettétek az egyéni érdekeiteket, és alárendeltétek a közösség érdekeinek.

Köszönöm, hogy a helyzetet megértve nyafogás nélkül alkalmazkodtatok a jelenhez, hogy tudomásul vettétek az „együtt majd kitaláljuk, boldogulunk, ahogyan tudunk” gondolatát és módszertanát.

Ennek következtében a gimnáziumunk eredményei - amint a mellékelt prezentációkból is láthatjátok -, ugyanolyan jók, mint eddig, a szorgalom és a tenni akarás legyőzte a koronavírust.

A mellékelt versenyeredmények táblázatból láthatjátok azt is, hogy mennyire szépen szerepeltek diákjaink az országos versenyeken, és a középdöntők eredményei alapján is ott vagyunk az elsők között. Ezúton is köszönöm mindenkinek, aki hozzájárult valamilyen formában, hozzájárult ehhez.

 

Most a bizonyítványosztást követően üzenem, hogy várunk titeket szeptemberben, reméljük, vissza tudunk térni a normális hétköznapokhoz, és be tudjuk pótolni a diákélet elveszett három hónapját.

 

Személyesen is remélem, hogy számotokra is felértékelődtek a hermanos mindennapok, és a pihenéssel töltött nyári szünet után örömmel várjátok a személyes találkozást tanáraitokkal, barátaitokkal, osztálytársaitokkal.

Szeretettel

 Madarász Péter

 igazgató