Kisgimisek a Herman Napközis Élménytáborban

Kisgimisek a Herman Napközis Élménytáborban

Ez az idei nyár volt az első, hogy napközis tábort szerveztünk a Hermanban. 3 héten át vettek részt kisgimnazistáink az Erzsébet-táborban, ahol változatos, élményközpontú programokkal vártuk őket.

Az első napon ismerkedős, csapatépítős, társas- és önismereti játékokat hozott nekünk Telekiné Suhajda Éva, az iskola szociálpedagógus munkatársa, így igen játékos, vidám hangulatban kovácsolódott össze a kis csapat.

A sportdélelőttök a sport, az egészséges életmód jegyében teltek, pörgős sportjátékokról, akadályversenyekről gondoskodtak a testnevelő tanárok. A kangoo edzést is kipróbálhatták a gyerekek, Riz Zsuzsa kangoo-oktató jóvoltából, és a kicsiknek-nagyoknak nagyon bejött ez az új edzésforma.

Művészi vénájukat is kibontakoztathatták a résztvevők. Minden turnusban volt élményfestés Dugas Erika festőművész foglalkozásán, ahol csodás festmények születtek, és a gyerekek büszkén vitték haza saját készítésű műalkotásaikat. Nem csoda, hogy ez a program volt az egyik közönségkedvenc. Kézművesedtünk is, Bakos Júlia rajztanárunk szervezett kreatív munkát a gyerekeknek, ahol szintén különleges ötletek alapján alkotott a csoport egyedi tárgyakat.

Tematikus idegenvezetéssel ismertük meg Kupcsik Sarolta volt hermanos kollégánk érdekes sztorijai alapján Miskolc híres, múltat rejtő épületeit és emlékeit.

A környezetvédelemnek is szenteltünk egy foglalkozást, ahol a gyerekekkel játékos formában tanulhattuk meg, mit tehetünk bolygónk és közvetlen életterünk megóvása érdekében.

A pénteki nap a kirándulásé volt minden héten. A Csanyiki Erdei iskola szervezett programmal várt minket két alkalommal is, és bár az időjárás nem mindig volt kegyes hozzánk, mégis sikerült túráznunk és megismernünk hazai erdőink növény- és állatvilágát. A második csoporttal eljutottunk Lillafüredre és a Vadasparkba is, kisvasutaztunk, élveztük a nyári jó időt és a szép tájat.

A Herman Napközis Élménytábor pályázati úton lett Erzsébet-tábor, melynek kapcsán a gyerekek teljesen térítésmentesen vehettek részt a programokon, kapták az étkezést, sőt emlékbe egy Erzsébet-táborok logós sapkát is. Elmondhatom, hogy a visszajelzések alapján a kisgimisek igen jól érezték magukat, voltak, akik mindhárom turnusban velünk voltak, és kiválóan szórakoztak. Köszönet a kedves kollégáknak, Éva néninek, a testnevelőknek, Julcsi néninek, Bilkayné Andi néninek és a meghívott vendégeknek az áldozatos munkájukért, hogy szebbé és élménytelivé varázsolták a gyerekeknek a nyári szünetet!

További jó pihenést, kellemes nyári időtöltést kívánok mindenkinek! J

Koleszárné Sárai Ágnes (csoportvezető)

A táborban készült képeket itt tekinthetik meg: link