Szülői tájékoztatás

Tisztelt Szülők!

 

        Sajnos a szigorú óvintézkedések ellenére 2020. szeptember 16-án két osztályunk (a 7/1 és a 12/1 osztály) tanulói részére a Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya járványügyi megfigyelést rendelt el. A tisztifőorvos asszony arról tájékoztatott, hogy az érintett tanulók a hivatalos írásbeli határozat megérkezéséig sem hagyhatják el az otthonukat. A járványügyi megfigyelésük várhatóan 2020. szeptember 25-ig tart.

       Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Köznevelésért felelős államtitkára 2020. szeptember 17-től visszavonásig az érintett 7/1 és 12/1 osztályos tanulók számára tantermen kívüli, digitális munkarendet rendelt el.  A tantestület tagjait tájékoztattam és kértem, hogy a tavaszi időszakban használt platformokon (Kréta, Moodle, Discord) vegyék fel a kapcsolatot a csoportjaikkal. A tanulók az órarend szerinti ütemezésben fogják megkapni a feladatokat, illetve időnként szintén az órarend szerinti időpontokban online módon is találkozhatnak tanáraikkal. Erről a szaktanárok értesítik a csoportjaikat. A tantermen kívüli, digitális munkarend kizárólag az érintett két osztályra vonatkozik, a többiek számára továbbra is hagyományos módon, az iskolában történik a nevelés-oktatás.

 Tájékoztatjuk a szülőket, hogy a fenntartóval együttműködésben az iskola nevelőtestülete mindent elkövet a nevelő-oktató munka zavartalan folytatásáért. A fertőzés kockázatának minimalizálása érdekében az iskolánk épületeibe kizárólag a jogviszonyban lévő tanulók, pedagógusok és egyéb dolgozók léphetnek be. Az iskolai járványügyi protokoll szerint belépéskor kézfertőtlenítést végzünk, az épületek folyamatos fertőtlenítésére különös figyelmet fordítunk, illetve a tantermeken kívül az iskola teljes területén a szájat és orrot eltakaró maszk viselése kötelező.

       A fenntartóval és a hatósággal szoros együttműködésben mindent elkövetünk a tanulóink egészségének megőrzése, illetve a járvány megfékezése érdekében. 

       Megköszönjük segítő együttműködésüket, jó egészséget kívánok, a mielőbbi személyes viszontlátás reményében:

 

     Madarász Péter

igazgató