Újabb robotok iskolánkban a Rotary Club jóvoltából

A Rotary Club Miskolc-Tapolca adományaként újabb 4 robotcsomag és kiegészítő szenzor érkezett iskolánkba.

Az adományt ünnepélyes keretek között vette át Madarász Péter igazgató, az eseményről készített cikk a Miskolci Naplóban olvasható. 

A Rotary Club 2019-ben három Lego Mindstorms EV3 robotcsomaggal támogatta iskolánk informatikai tehetséggondozását, így indulhatott el iskolánkban a Robotika szakkör, amely lehetőséget biztosít, hogy az érdeklődő diákok kipróbálhassák magukat a robotok világában, sőt akár az országos vagy nemzetközi robotversenyeken is megméressék magukat.

A Rotary Club idei évi támogatása már arra is lehetőséget biztosít, hogy tantermi keretek között oktassanak robotikát informatika tanáraink, úgy, hogy a diákok a gyakorlatban ismerhetik meg azt, ahogyan a robotok "önálló" életre kelnek és reagálnak a környezetükből érkező jelekre (például fényekre, színekre, ütközésekre).

Ezen adomány által iskolánk képes arra, hogy eszközszinten is megfeleljen az új tantervi követelményeknek, hiszen a Robotika 5-8. évfolyamon megjelenik a NAT2020 követelményrendszerében is.

Ezúton is köszönjük iskolánk diákjai nevében, hogy a Rotary Club Miskolc-Tapolca szívén viseli a tehetséges fiatalok támogatását, és adománya révén lehetőséget teremt az informatika mai kornak megfelelő oktatására.