Igazgatói tájékoztató szülőknek

Kedves Szülők!

Ismét olyan időszak elé nézünk, amely szükségessé teszi, hogy időnként levélben tájékoztassam Önöket az iskolában történtekről, a járványügyi helyzetből fakadó változásokról.

A tegnapi miniszterelnöki bejelentés után a mai napon a következő intézkedéseket hoztuk:

·        

A kisgimnazistáink (5-8. évfolyam) számára változatlan formában és órarenddel folytatódik a tantermi oktatás, a járványügyi előírások maximális betartása mellett.

·        

A nagygimnazistáinknak (9.-12- évfolyam) november 11-én, szerdán digitális, tantermen kívüli munkarend lép életbe.

·        

A tantermen kívüli oktatást a tavasszal megszokott platformokon (Discord, Moodle, Kréta) végezzük, de az online tanórák megtartására a Google Meet platformot is bevezetjük.

·        

Az oktatást a szaktanárok kontakt, online órákkal, illetve önálló feldolgozásra kiadott és beadandó feladatokkal végzik.

·        

Az online tanórák a megszokott órarend és „csengetési rend” szerint lesznek megtartva.

·        

A számonkérések, ellenőrzések a tanár és a csoport megegyezése és ütemezése alapján történnek majd.

·        

A bejövő 9. évfolyam számára a szükséges platformok kialakultak, az osztályfőnökök és a szaktanárok tájékoztatják a gyerekeket a használatukról.

·        

A tantermen kívüli oktatásban résztvevők számára korábban megrendelt ebédet egységesen lemondtuk. Amennyiben mégis igényt tartanak az ebédre, azt egyénileg újra meg kell rendelniük, és előrecsomagolt formában az iskolában veheti át a tanuló.

·        

Ha segítségre van szüksége gyermeke online tanulásának megvalósulásához (laptop hiánya, internet elérési probléma), kérem, haladéktalanul jelezze az osztályfőnöknek.

Reményeim szerint a tavaszi tapasztalatok birtokában gördülékenyebben fogunk áttérni a tantemi oktatásról a digitálisra, de ha lesznek apró fennakadások, kérem a korábban tapasztalt megértő támogatásukkal segítsenek azokat elhárítani. A magam és kollégáim részéről biztosítani szeretném Önöket arról, hogy mindent megteszünk, hogy úrrá legyünk az előttünk álló nehézségeken és a felmerülő problémákon.

A legfontosabb, hogy vigyázzunk egymásra, vigyázzanak a gyermekeikre. Kérjük, tartassák be velük a gyülekezési és a kijárási korlátozásokat, hiszen ezzel tehetnek legtöbbet a vírus terjedésének csökkentéséért.

A honlapon és a Kréta rendszerben folyamatosan tájékoztatni fogjuk Önöket, ezért kérem, ha valakinek problémája van a Kréta belépéssel keresse a rendszergazdánkat a herman.rendszergazda@gmail.com címen.

Mindenkinek jó egészséget, és erőt kívánok az előttünk álló időszakhoz!

 

Miskolc, 2020. november 10.

Üdvözlettel:

 

Madarász Péter

igazgató