Színpadon a tudomány fesztivál

logo

Színpadon a tudomány fesztivál – 2021.09.18 – Szeged
Összefoglaló

Iskolánk a korábbi évekhez hasonlóan is részt vett a magyar Science on stage fesztiválon, mely egy év kihagyásával, sokadik alkalommal lett megrendezve, a Szegedi Szent Györgyi Albert Agóra rendezvényközpont területén.
Iskolánkat Rudó József tanár úr és én (Gyenes Iván) képviseltem. Standunkon, és interaktív műhelyfoglalkozásunkon azt mutattuk be hogyan vezetjük be iskolánk diákjait játékos módszerekkel a természettudományok szeretetébe, valamint hogy azok a diákok, akik elkezdenek érdeklődni, milyen saját innovatív ötletekkel állnak elő.
Az idei program, részben a pandémia miatt kisebb volt a megszokottnál, azonban ez sem szegte kedvét a megjelenő szakmai közönségnek. Ez a rendezvény elsősorban a természettudományt tanító és elhivatottan művelő tanároknak szól, így olyan új vagy alternatív tanítási módszerekkel, kísérletekkel ismerkedhetett meg a közönség, melyeket bármely iskolában érdemes lehet alkalmazni. Többek között olyan projektekbe nyerhettünk betekintést, mint a fizika, kémia és a történelem házasítása a dualizmus korának innovatív technológiáinak elemzésével, légkör elemző szonda építése iskolai szakkör keretében, vagy akár a borászat különböző részeinek bemutatása, kémiai kísérletekkel.
A rendezvény két részben lett megrendezve:
Délelőtt az Agóra területén szétszórva, külön pultokon mutatták be a kiállítók a saját portfóliójukat a megjelent tanároknak és a központ közönségének.
Délután pedig zárt előadásokon beszéltek a szakmát fejlesztő innovatív módszerekről, kutatásokról, fejlesztésekről, a két részt pedig egy kellemes, szögedies ebéd kötötte össze.
Összességében egy rendkívül informatív, tartalmas találkozón vehettünk részt, ahol rendkívül családias környezetben taníthattunk és tanulhattunk egymástól.

2021. szeptember 20.

Gyenes Iván