Hírek, információk

A spanyol nagykövet látogatása

Január 15-én kedden iskolánkba látogatott Őexcellenciája Anunciada Fernández de Córdova spanyol nagykövet asszony és Tóth Erika, a Spanyol Nagykövetség okatatásszervező titkára. A nagykövet asszony látogatásának célja az volt , hogy megismerje az iskola igazgatóját, a spanyol részlegen dolgozó tanárokat és természetesen a kéttanos diákokat. 

A személyes találkozó során Madarász Péter igazgató úr elmondta, hogyan történik a két tanítási nyelvű spanyol oktatás a gimnáziumban, milyenek a  felvételi követelmények  erre a szakra és egyben megköszönte a Spanyol Nagykövetség segítségét és támogatását. Mint elhangzott, diákjaink nagyon tehetségesek és sikeresek, jó eredménnyel végeznek az érettségin. A nagykövet asszony biztosította támogatását és együttműködését a jövőben is.

A diákokkal való találkozás során Kiss Kata Boglárka Llorona című spanyol dalát hallgathattuk meg, majd levetítésre került a We are the world, az iskolánkat bemutató új videóklip, amely teljességgel lenyűgözte Fernández de Córdova asszonyt.

Felvételi jelentkezés a szóbeli vizsgára – 2019.

https://www.oktatas.hu/kozneveles/kozepfoku_felveteli_eljaras/2018_2019beiskolazas/egyeni_jelentkezes_menete

A KIFIR jelentkezési laphoz csatolni kell a központi felvételi vizsga értékelő lapját vagy másolatát.

A nyolc évfolyamos képzésre jelentkezők esetében kérjük, hogy a jelentkezési lapon a 9. pontban - Tanulmányi eredmények táblázatban a 3. év végi és a 4. félévi eredményeket tüntessék fel: magyar nyelv, magyar irodalom, matematika, természet- vagy környezetismeret és idegen nyelv tantárgyakból. Valamint kérjük, hogy csatolják a jelentkezési laphoz a 4. osztály félévi értesítő fénymásolatát.

Interjú Tamás Anett spanyol szakos tanulóval

Tamás Anettet 3 évvel ezelőtt ismertem meg és kezdtem el tanítani. Mind szaktanárként, mind a spanyol munkaközösség vezetőjeként érdeklődve figyelem pályafutását, és a spanyol nyelv iránt érzett, mondjuk úgy, megszállottságát. Anettet nem lehet nem észrevenni. Pár héttel ezelőtt leültünk beszélgetni és arról faggattam, hogy miért a spanyol kéttanos szakot választotta és hogyan éli meg immár végzős diákként.

Iskola egészségügyi szolgálat elérhetősége

Tisztelt Szülők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2019-2020-as tanévben az iskola egészségügyi ellátást az alábbi alkalmazottak biztosítják.

 

Iskolaorvos:  Dr. Ragány Tünde

                      Rendelési idő: Kedd, Csütörtök 08:00 - 12:00

                      Elérhetősége: +36 70/942-7376

 

Iskolavédőnők:  Dr. Gömöriné Tóvizi Zsuzsanna

                          hétfő, kedd, szerda

                          Elérhetőség: +36 20/6617-073
 

                           Virágné Orliczki Erika 

                          csütörtök, péntek

Meghívó - Nyitott iskola - Herman-nap - 2017. április 7.

Kedves Szülők!

Gimnáziumunk a 2017-es naptári évben ünnepli alapításának 60. évét. Erről az eseményről egész évben több rendezvénnyel emlékezünk meg. Április 7-én pénteken "Nyitott iskola" nappal készülünk az ünneplésre.

Erre a napra szeretettel várjuk a kedves szülőket is a nyílt napokon megszokott rend szerint.

A Herman-nap tervezett programja a következő:

12.00 iskolagyűlés, megnyitó, előadást tart Prof. Dr. Hevesi Attila egyetemi tanár.

13.00-13.40, 14.00-14.40, 15.00-15.40 - 3 nyílt órát tartunk kicsit másképpen, kicsit színesebben, kicsit izgalmasabban.

Az órák közti 20 perces szünetekben meglepetés programokkal várjuk a diákokat és a szülőket az udvaron.

16.00-17.00 óra között táncházzal zárul a Herman-nap. 

Ha érdekli önt ez a rendhagyó ünneplés, ha szívesen megnézné a nem hagyományos tanóráinkat, kiállításainkat, jöjjenek el péntek délután hozzánk.

Iskolavezetés

 

Tájékoztató fogadóóráról

Kedves Szülők!

2016. november 16-án 16-18 óra között fogadóórát tartunk. Az új napló bevezetése miatt az előző évek gyakorlatától eltérően egyelőre nincs lehetőség előzetes regisztrációra. Tehát tisztelettel tájékoztatjuk önöket, hogy érkezési sorrendben tudják felkeresni gyermekük tanárait.

Szíves megértésüket köszönjük: 

Iskolavezetés

Oldalak