Tájékoztató a szóbelire való jelentkezési lapok beadásáról

A szóbeli vizsgára az eredmények ismeretében kell beadni a jelentkezési lapot 2021. február 19-ig, mely kizárólag a KIFIR elektronikus adatlapkitöltő rendszerben előállított felvételi lap lehet.

Az egyéni jelentkezők számára létrehozott program használata során az alábbi eljárást kell követni:

1. Hozzanak létre egy felhasználói jogosultságot a program bejelentkezési oldalán a Regisztráció linkre kattintva.
2. A létrehozott jogosultsággal lépjenek be a KIFIR elektronikus adatlapkitöltő program egyéni jelentkezők számára készült felületre.
3. A programba belépve a bal felső sarokban látható Súgó gombra kattintva töltsék le, és alaposan tanulmányozzák át a program felhasználói útmutatóját.
4. A felhasználói útmutatóban leírt módon rögzítsék a tanuló(ka)t és jelentkezéseiket a programban.

A program lehetőséget biztosít arra, hogy egy jogosultsággal több tanuló jelentkezéseit is kezeljék.
A felhasználói útmutatóban leírt módon adhatják meg a tanuló:

a) általános iskolájának adatait (nem kötelező)
b) személyes és értesítési adatait
c) tanulmányi adatait
d) továbbtanulási adatait (a megjelölni kívánt tanulmányi területeket, és ezek sorrendjét).

5. Fontos, hogy minden tanulót csak egyszer rögzítsenek a KIFIR rendszerben, és egy tanulói adatlapon rögzítsék az összes megjelölni kívánt tanulmányi területet. Felhívjuk a figyelmüket arra, hogy amennyiben egy tanulót többször is rögzítenek a KIFIR rendszerben, úgy az akadályozza a tanuló adatainak és jelentkezéseinek feldolgozását.

6. Oktatási azonosítóval nem rendelkező tanulók számára a középfokú felvételi eljárásban szükséges oktatási azonosító számot a program automatikusan biztosítja a kitöltés során a felhasználói útmutatóban leírtak szerint. Annak külön igénylése nem szükséges a felvételi eljárás során.

7. A szükséges adatok megadása után az adatokat véglegesíteni kell, majd a programból ki kell nyomtatni a felvételi lapokat. (Kérjük, hogy a dokumentumok egy-egy példányát nyomtatva, vagy pdf formátumban mentve őrizzék meg a felvételi eljárás végéig.)

8. A felvételi lapokat írják alá, majd (célszerűen könyvelt postai küldeményként) legkésőbb 2021. február 19-én (éjfélig) adják postára

a) a jelentkezési lapo(ka)t a középfokú iskolá(k)ba a jelentkezési lapon megjelölt cím(ek)re
b) a tanulói adatlapot a hivatal győri feldolgozó központjába – Oktatási Hivatal 9001 Győr, Pf. 694.