Német nyelv- hírek, aktualitások, információk

Deutsches Sprachdiplom II

Diplomaátadó a német nagykövetségen

Ebben a tanévben is lehetőségük volt iskolánkban a németül tanulóknak, hogy DSD II nemzetközi vizsgát tegyenek. A 12/3 osztályból 12, a 12/1-ből pedig 4 tanuló döntött a vizsga mellett. Az írásbeli vizsga 2018. november 28-án, a szóbeli december 20-21-én zajlott. 2019. április 29-én pedig Budapesten, Németország Nagykövetségen ünnepélyes keretek között átvehettük a sikeres vagy részben sikeres nyelvvizsgáról szóló diplomákat. A 16 pályázó közül 11 tanuló C1 szinten teljesített, egy tanuló B2-es bizonyítványt vehetett át. Iskolánkat Vitányi Borbála 12/3-as tanuló és Várhegyi Mária tanárnő képviselték a diplomaátadón. A vizsgára a 12/3 tanulóit Baileyné Patakfalvi Emese, a 12/1 tanulóit Várhegyi Mária készítette fel. Minden vizsgázónak gratulálunk szép teljesítményéhez!

OKTV döntő eredménye - német nyelv II. kategória

A német nyelv OKTV II. kategória döntő fordulójában 36 tanuló vett részt. Az 1. helyezett összesített pontszáma 159 pont lett.

Svidró Orsolya 11/3 osztályos tanulónk 158 ponttal lett a 2. helyezett. Kiemelkedő teljesítményéhez és szorgalmához szívből gratulálunk.

Felkészítő tanára: Baileyné Patakfalvi Emese

Luther és a reformáció

Luther kiállítás az aulában

Új tézisekkel ünnepeltük a reformáció 500. évfordulóját

A német nyelvi munkaközösség többféle programot szervezett október utolsó hetében, hogy méltóképpen megemlékezzen Martin Lutherről és a reformáció 500 éves évfordulójáról.

Mivel Luther a Biblia németre fordításával megteremtette az egységes német irodalmi nyelvet, mi is fordítói versenyt hirdettünk, ahol a vállalkozó kedvű németesek egy Lutherről szóló szöveget fordítottak le.

A németül tanuló csoportok plakát formájában dolgozták fel Luther életét és munkásságát, melyeket az aulában állítottunk ki.