A spanyol kéttanos diákok májusban kilenc napot tölthettek Spanyolországban. Galambvári Panna 9/KNY-es tanuló beszámolóját olvashatják a kirándulásról.

„¡Hasta luego!” Talán ez volt a leggyakrabban elhangzott mondat a Spanyolországba való utazásunk során. Jelentése „Viszontlátásra!” és őszintén mindannyian reméljük, hogy a köszönésünk helyénvaló volt, hiszen még valóban fogjuk egymást viszont látni.

Sok sok izgalmas és tartalmas emlékekkel tértünk haza mindnyájan az utazásról. Valakinek az első volt, valaki pedig már tapasztaltan indult útnak a hátizsákkal. Amennyit csak lehetett bejártunk és megnéztünk, voltunk Spanyolország melegebb, tengerparti részén, Málagán, jártunk Spanyolország szívében, Madridban, de elutaztunk Germán tanár úr szőlőhelyére is, Madrónába. Diákoknak, helyi lakosoknak adtuk elő a színdarabunkat, amit az ENIBE találkozóra állítottunk össze.

Nagyon érdekes volt első alkalommal, egy számunkra idegen nyelvű előadást bemutatni olyan embereknek, akiknek ez az anyanyelvük, de emellett tanulhattunk is tőlük és gyakorolhattuk spanyol tudásunkat. Megkóstoltunk nagyon sok idegen és fura ételt is: kagylót, tintahalat, de ettünk helyi különlegességeket is, mint például a sárgadinnyét sonkával, amit a mai napig nem értek ki találhatta ki, hogy akár egy helyen említsék a két ételt.

De mindenki feszegette picit a komfort zónánájanak határát, amit lehetett kipróbáltunk együtt, hogy picit jobban megismerjük annak a nyelvnek a kultúráját, amit tanulunk. Megismertünk új embereket, szokásokat, ételeket, ezáltal gyűjtve emlékeket közösen, és persze türelmetlenül várjuk, hogy újra visszamehessünk.

Categories: Iskolaélet