2022. január 22-én, szombaton rendezték meg a budapesti Veres Péter Gimnáziumban a Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny országos döntőjét. Iskolánk 11. évfolyamos csapata a 4. helyen végzett.
A csapat 11/3 osztályos tanulói voltak: Robb Horkay Júlia, Tar Dóra Emma, Gyenes Iván és Kiss Gábor Botond. Felkészítő tanáruk: Orliczki Ágnes Katalin.

S hogy miért érdemes részt venni a versenyen?

Robb Horkay Júlia: „Minden nemzet a maga nyelvén lett tudós, de idegenen sohasem” – írta Magyarság című röpiratában Bessenyei György. Mélységesen egyetértek ezzel a gondolattal, a nyelv alapos ismerete nélkülözhetetlen életünkben. Mivel irodalommal szeretnék a későbbiekben foglalkozni, ezért természetes volt a számomra, hogy induljak a versenyen. Nagyon örülök a jó eredménynek, büszke vagyok a csapattársaimra.

Tar Dóra Emma: Az anyanyelvi versenyek közül a Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny a kedvencem, minden évben szívesen jelentkezem rá. Fontosnak tartom az együttműködést a feladatok megoldása során. Az anyanyelv ápolása, tanulása, a hibáinkból való okulás ad értelmet a versenynek.

Gyenes Iván: Bár alapvetően természettudományos beállítottságú vagyok, az olvasást, az irodalom tanulását elengedhetetlennek tartom. Elmélyült tudásunkat egy tudományterületen csak akkor vagyunk képesek kifejezni, átadni, ha magas szinten meg tudjuk fogalmazni gondolatainkat. Így tudjuk elérni, hogy munkánk ne csak jó, hanem igényes is legyen.

Kiss Gábor Botond: Fontosnak tartom az olvasást, mert kiszakít a mindennapokból, olyan gondolatokat ébreszthet bennem, amilyenekkel nem biztos, hogy foglalkoznék a hétköznapok során.

Categories: Szülőknek