In memoriam

Oláh Józsefné Pomázi Mária
1936.06.25. – 2021.12.10.

Az imént kaptuk a hírt, hogy elhunyt kedves kolléganőnk, Oláh Marika. Milyen is az élet, ha valakit asszonynéven ismerünk meg, előbb-utóbb leegyszerűsítjük a viselt nevét, így lett Oláh Józsefnéből is Oláh Marika, majd Oláh Marika néni.
Marika felnőtt életének a java részét a Herman Ottó Gimnáziumban töltötte, a régi Városház téri iskola meghatározó tanáregyénisége volt. Jelenlegi kollégáink, volt tanítványai visszaemlékezéseikben igazi tanárként írják le. Kiemelkedett a szakmája és a tanítványai iránti elkötelezettsége, tudását, az orosz kultúra szeretetét, a nyelv szépségét minden diákjának át akarta és át is tudta adni.
Kiegyensúlyozottsága, kiszámíthatósága, mindig derűs nyugalma, mosolygó, türelmes személyisége tette azzá a tanárnővé, aki nem csupán tananyagot tanít, hanem minden gesztusával, teljes odafigyelésével neveli is a rábízott gyerekeket. Szeretett beszélni, rászánta az időt a másikra, szívesen osztotta meg tájékozottságát kollégáival és tanítványaival, intelligenciájával segített eligazodni a világ dolgaiban azoknak, akik hozzá fordultak.
Harminc éve vonult nyugdíjba, akkori tanítványai mára már a derékhadat képviselik, de mind a mai napig szeretettel emlékeznek Marika néni diákközpontú tanítási módszereire, kedves egyéniségére, és arra az állandóságra, amit képviselt az életükben.
Értékes életét, emberi gazdagságát, személyiségének erejét megosztotta másokkal, így emlékezzünk rá.