A Spanyol Királyság Budapesti Nagykövetsége évtizedek óta szívügyének tekinti a hazai spanyol nyelvoktatás támogatását. Ennek egyik megnyilvánulási formája, hogy minden évben a spanyol nyelv területén a legnagyobb tanulmányi sikereket elérő diákokat kiválósági díjban részesíti. A jelöltek a hét magyarországi spanyol-magyar kéttannítási nyelvű képzésben kell, hogy tanuljanak. Az érdemjegyek és versenyeredmények mellett a diákoknak egy saját, spanyol nyelven írt irodalmi alkotással kell pályázniuk.
Ebben a tanévben Csopják Virág, 11/3-as diákunk is egyike lett a díjazott tizenöt spanyolos tanulónak. Virág egy Don Quijote-szerű irodalmi művet írt, amit a bíráló bizottság ingyenes DELE-nyelvvizsga lehetőséggel díjazott.
A díjátadónak a budapesti spanyol nagykövetasszony magánrezidenciája adott otthont. A díjazott diákok, tanáraik és kísérőik mellett az ünnepségen számos latin-amerikai nagykövet is részt vett, akik a formális díjátadó után közvetlen, baráti társalgást kezdeményeztek diákjainkkal.
Ezúton is szívből gratulálunk ismét Virágnak, valamint mind neki, mind a többi spanyolos kéttannyelvűs diáknak sok sikert és hasonlóan szép eredményeket kívánunk!

Categories: Szülőknek