Tájékoztató a szóbeli felvételire nyolc évfolyamosok számára

Az iskola járványügyi protokollja alapján az alábbi tájékoztatást adjuk a szóbeli felvételire a 2022. február 25-i nyolc évfolyamos gimnáziumi képzésre jelentkezők számára:

A megjelölt időpont előtt kb. 10 perccel érdemes megérkezni az iskolához.

– Az épületbe a felvételizőn kívül más nem léphet be. A szülők sajnos nem tartózkodhatnak az iskolában. A folyosókon felügyelő tanárok lesznek, akik a tanulók eligazodását segítik, kérdéseikre válaszolnak. A szülők telefonon tarthatják a kapcsolatot a gyermekükkel, de a hívást a gyermek kezdeményezze, hogy ne zavarják meg a felkészülést és a vizsgát.

– Szükséges kerülni a csoportosulást, ezért kérjük az időpontok betartását.

– Az épületbe belépéskor a felvételizők hőmérsékletét ellenőrizzük, a kézfertőtlenítést biztosítjuk.

– A védőmaszk viselése a vizsgázók számára az épületben tartózkodás, várakozás ideje alatt kötelező, a szóbeli vizsgán a felkészülés ideje alatt ajánlott, de nem kötelező, a szóbeli felelet során nem kötelező.

– Annak érdekében, hogy a szóbeli vizsga szakmailag értékes legyen, magyarból és matematikából meghallgatjuk a tanulót. A megjelölt időpont után (tájékoztatás, felkészülés, vizsga, pihenés) kb. 1 óra 40 perc múlva fogja elhagyni az iskolát a gyermek. Ha a telefonkapcsolat nem működik, akkor a portán jelezzék a helyzetet, és a portás segít a gyermek és a szülő egymásra találásában a vizsga után. Folyadékot és kis harapnivalót célszerű hozni a vizsgára.

A jelentkezők beosztása IDE kattintva tölthető le.